Loading... please wait

preloader-image preloader-piece-image preloader-piece-image preloader-piece-image preloader-piece-image
inner-image1 inner-image2 inner-image3

Combis Smart City Solutions

76

Combis Smart City Solutions

Pametni gradovi su gradovi budućnosti. Već danas više od 50% ukupne svjetske populacije živi u gradovima, a taj će broj samo rasti. U kakvom biste gradu vi voljeli živjeti?

Krenite s nama na virtualnu turu pametnim gradom i saznajte kako tehnologija može promijeniti našu svakodnevicu nabolje...

Krenimo zajedno Go to English version

Discover

slide-image2

OneCity App

Najbolje od grada

slide-image1

Zeleni grad

Zeleni grad - Pametni grad

slide-image1

Pametni transport i mobilnost

E-transport

slide-image2

Pametni parking

Zamislite da nemorate uzaludno kružiti gradom u potrazi za slobodnim parkingom

slide-image2

Pametne financije

Financijske institucije

slide-image1

Pametno ugostiteljstvo

Tehnologija može neizmjerno puno, ali bez ljudskog faktora, ne ide.

slide-image2

Pametna industrija

Kako gradovi mogu štedjeti energiju i biti transparentniji prema građanima

slide-image1

Rimac Automobili

Pametna riješenja za pametnu proizvodnju

slide-image2

Digital Signage

Više od oglasnog prostora

03 / 09

01

Be smart

OneCity App

01

03 / 09

Najbolje od grada

Digitalizirani gradski uredi


Zamislite gradske urede koji su potpuno digitalizirani. Pomoću aplikacije OneCity koja omogućuje komunikaciju između gradskih servisa i građana, građani mogu primati informacije i ostvariti komunikaciju s gradom, a aplikacija može funkcionirati i kao dodatni kanal plaćanja za komunalne i druge račune. Središnji sustav aplikacije OneCity podupire grad i putem analitike velike količine podataka (Big Data) i alata s umjetnom inteligencijom pomaže pri odlučivanju.

Kako ovo može utjecati na našu svakodnevicu?

Zamislite da na jednom mjestu imate uvid u sve vaše zahtjeve i otvorene postupke prema gradskoj upravi... Sigurni smo da popunjavanje obrazaca uz obilazak gradskih ureda zna biti zamorno, zamislite da sve, baš sve možete odraditi iz udobnosti vašeg doma pa i upise u gradske vrtiće i škole...

Zanima vas koje sve usluge nude gradska poduzeća, po kojim uvjetima i cijenama? Dosta vam je zbunjujućih računa koje dobijate, želite informaciju sad i odmah?

Zašto biste morali razbijati glavu o dospjelim računima? Usluga koja ih objedinjuje na jednom mjestu, pomoći će vam da steknete bolji uvid u sve vaše račune za komunalne usluge i energente.


Neka informacije potraže vas...


Saznajte prvi ako postoje bilo kakve izvanredne situacije u gradu. Obavijesti o potresima, poplavama, epidemijama, zatvaranju cesta i ulica u vašem gradu. Na putu ste u automobilu i u dilemi kojim putem krenuti? Odluku će vam zasigurno olakšati obavijesti o zatvaranju ulica i preusmjeravanju prometa.


A koje su od usluga gradskih poduzeća dostupne u vašem kvartu? Koje u kvartu do vašega?

Zanimaju vas opcije javnog prijevoza od lokacije do lokacije u gradu, želite se informirati o redu vožnje ili još bolje, saznati kad točno dolazi sljedeći autobus? Pametan grad omogućuje da saznate sve to i više - ima li zastoja, radova na cesti, prekida prometa nekih linija?

Želite znati na kojem parkingu ima slobodnih mjesta i koji vam je parking najbliži i najpovoljniji? Znamo da želite!

Informacije prema lokaciji i prema uslugama

Ne trebate istraživati, raspitivati se, tražiti za koje događanje ima slobodnih ulaznica, a što je možda besplatno? Informacije o svim događajima koji se zbivaju u vašem gradu možete imati na dlanu, a vi odlučujete želite li ih odabrati prema vašoj lokaciji ili nekom sadržaju koji vas zanima...

Koje hitne službe su vam na raspolaganju u gradu? Brzi pogled u pregled hitnih službi prema specijalizaciji (zarazna, dječja hitna služba..) s kontakt podacima skinut će vam makar jednu brigu s leđa.

Prvi put ste u gradu?

Nema prioblema - hoteli, restorani, slastičarnice, klubovi, koncerti, kazališta…što god vas zanima možete imati na dlanu. Iskoristite pun potencijal pametnog grada.


01

03 / 09

Najbolje od grada

02

Be smart

Zeleni grad

02

03 / 09

Zeleni grad

Zamislite da živite u gradu s minimalnim utjecajem na okoliš, gdje je zrak čist, potrošnja energije optimizirana, komunalni otpad pametno organiziran... i to je moguće... u pametnom gradu.

Čista energija


Zamislite digitalnu upravljačku ploču uz pomoć koje možete saznati sve informacije o svakom dijelu energetske infrastrukture grada.

Sustavi za nadzor brojila pri udaljenom očitavanju služe za potencijalna odustupanja na mreži, ali oni stvaraju i mogućnost da se korisnicima pružaju transparentni podaci (stanje brojila). Također, budući da sustav može skupiti podatke iz različitih izvora i u realnom vremenu obaviti analizu koja je vezana za energetsku učinkovitost, postaje lako i izračunati potencijalne gubitke, rasipanje energije ili vrijednosti emisija zagađenja.

Saznajte više!

Pametno upravljanje otpadom

Pametno gospodarenje otpadom veliko je pitanje održivosti u brojnim gradovima. Zamislite pametne spremnike za otpad koji omogućuju naplatu usluge prema volumenu ili masi i broju sakupljanja otpada. Senzori u stvarnom vremenu šalju podatke o popunjenosti spremnika na temelju kojih se izračunava ruta za kamione čime se znatno štedi na troškovima goriva i vremena.

Saznajte više!

Čist zrak

Čist zrak luksuz je koji si mnogi veliki gradovi nažalost više ne mogu priuštiti. Zato je od iznimne važnosti pratiti kakvoću zraka i prilagoditi upravljanje gradom. Pomoću usluge nadzora kvalitete zraka omogućeno je zaprimanje informacija o kvaliteti zraka. Senzori za mjerenje ključnih parametara u zraku se jednostavno postavljaju te potom šalju podatke na platformu gdje se podaci analiziraju i prikazuju. Informacije o kvaliteti zraka mogu se iskoristiti za donošenje odluka o smanjenju prometa ili o potencijalnim kvarovima, upozorenju građana i slično.


Think green – win-win!

Prelazak na obnovljive izvore energije, kao što su fotonaponski sustavi, omogućavaju uporabu zelenih energija u proizvodnim procesima, čime se znatno smanjuju emisije štetnih plinova. Osim što ostvaruju uštede i postaju energetski neovisne, tvrtke na taj način pridonose stvaranju održivog i čišćeg okoliša. Win-win!

02

03 / 09

Zeleni grad

03

Be smart

Pametni transport i mobilnost

03

03 / 09

E-Transport

Gradovi se šire, udaljenosti od točke A do točke B se povećavaju kao i potrebe za zelenim zonama unutar gradova. Kako pomiriti i ove zahtjeve? Pametno...

E-Transport


Količina motornih vozila ne smanjuje se, no, srećom, brojni gradovi imaju tendenciju prometne zone pretvoriti u zelene. Zamislite grad sa čišćim zrakom, manje prometnih gužvi...sigurni smo da vidite i više nasmijanih lica. Kao doprinos takvom gradu, pokrenut je i sustav javnih gradskih bicikala.
Sve više mladih ljudi skloniji su praktičnim rješenjima transporta, nisu opterećeni posjedovanjem vlastitih automobila, bicikala, romobila, bitno im je da stignu od točke A do točke B u čim kraćem vremenu i što jednostavnije, a ako to usput uključuje i minimalan negativan utjecaj na okoliš – tim bolje! Usluga sustava javnih gradskih bicikala omogućuje jednostavniji javni prijevoz građanima i gostima građana, a tvrtkama pruža dodatan izvor prihoda. Opet win-win!

Električna vozila

Sustav se sastoji od električnih bicikala, postolja za prihvat i punjenje bicikala te programa za upravljanje sustavom za iznajmljivanje. Omogućeno je plaćanje najma bicikla kreditnim karticama, a krajnji korisnici imaju na raspolaganju mobilnu aplikaciju. Svi bicikli imaju GPS za praćenje koji smanjuje mogućnost krađe. Popularnost električnih bicikala u svijetu sve više raste. Priključite se i vi svjetskim trendovima i obogatite svoju ponudu.

03

03 / 09

E-Transport

04

Be smart

Pametni parking

04

03 / 09

Pametni parking

Pametni parking


Zamislite da više ne morate uzaludno kružiti gradom u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom, da se ne trebate svađati s vozačima koji čekaju nasred ulice sa sva četiri upaljena žmigavca i vrebaju na parking nepropisno zaustavljeni, dok vi trošite svoje gorivo, vrijeme i živce. Zahvaljujući usluzi pametnog parkinga, možete smanjiti stres, ali i negativni utjecaj na okoliš.

Magnetski senzori

Podzemni magnetski senzori koji se ugrađuju na parkirno mjesto prepoznaju automobil kao veliko magnetsko polje te tako mogu detektirati kada je na njemu parkirano vozilo, a kada je ono slobodno. Informacije o zauzetosti parkirnog mjesta u realnom se vremenu prikazuju na mobilnoj aplikaciji dostupnoj vozačima. Aplikacija nudi vozačima prikaz slobodnih parkirnih mjesta na odredišnoj lokaciji, navođenje do njih, kupnju karte i određivanje trajanja parkinga, njegovo produljenje te plaćanje.

Saznajte više!

04

03 / 09

Pametni parking

05

Be smart

Pametne financije

05

03 / 09

Financijske institucije

Pametni gradovi, pametni građani, pametne banke. Tehnologija omogućuje maksimalno približavanje korisnicima i klijentima.

Osvojite srca svojih klijenata uz malu pomoć naših digitalnih rješenja


Najbolji put do zadobivanja poštovanja korisnika i klijenata jest da su oni sigurni da vi poštujete njih, da znaju da njihove potrebe stavljate na prvo mjesto. Razvijali smo rješenja i usluge kako bismo vam omogućili upravo to.

Upoznajte naša rješenja za automatizaciju poslovanja

Upoznajte naša rješenja za automatizaciju poslovanja - automatizirajte čim više procesa, nemojte trošiti vrijeme i stručnost svojih zaposlenika na ponavljajuće zadatke. Pružite priliku ekspertizi vaših zaposlenika da zasja u punom sjaju. Provjerite kako...

5474028

Iskoristite trenutak

Svijet se sve više digitalizira, procesi se mijenjaju iz sekunde u sekundu. Zato imamo rješenja kao izravan odgovor na tehnološki zamah koji se događa. Prilagodite svoje poslovne alate i procese novoj eri u koju ulazimo.

Upoznajte neka od naših rješenja za digitalizaciju poslovanja.


Prepoznajte nove prilike


Spajamo ugodno s korisnim – provjerite kako izgleda nova era bankomata.

Saznajte više!


Ostanite sigurni


Ne brinite, mi vam čuvamo leđa. Naše znanje i stručnost jamče da ćete ostati sigurni u virtualnom svijetu. Kliknite ovdje bez straha od negativnih posljedica.

Saznajte više!

05

03 / 09

Financijske institucije

06

Be smart

Pametno ugostiteljstvo

06

03 / 09

Hoteli

Tehnologija može neizmjerno puno, ali bez ljudskog faktora, ne ide.

Kad je gost puno više od gosta


Oduševite svoje goste, učinite da se osjećaju uistinu posebnima i jedinstvenima. Lakoća osobnog pristupa, stavljanje gosta na prvo mjesto – sve vam to mogu pružiti naša digitalna rješenja.

Upoznajte naša rješenja za automatizaciju poslovanja

Upoznajte naša rješenja za automatizaciju poslovanja - automatizirajte čim više procesa, nemojte trošiti vrijeme i stručnost svojih zaposlenika na ponavljajuće zadatke. Pružite priliku ekspertizi vaših zaposlenika da zasja u punom sjaju. Provjerite kako...

5474028

Iskoristite trenutak

Svijet se sve više digitalizira, procesi se mijenjaju iz sekunde u sekundu. Zato imamo rješenja kao izravan odgovor na tehnološki zamah koji se događa. Prilagodite svoje poslovne alate i procese novoj eri u koju ulazimo.

Upoznajte neka od naših rješenja za digitalizaciju poslovanja.


Ostanite sigurni


Ne brinite, mi vam čuvamo leđa. Naše znanje i stručnost jamče da ćete ostati sigurni u virtualnom svijetu. Kliknite ovdje bez straha od negativnih posljedica.

Saznajte više!

06

03 / 09

Hoteli

07

Be smart

Pametna industrija

07

03 / 09

Industrija

Pametno upravljanje energentima


Sustavi za nadzor brojila pri udaljenom očitavanju služe za potencijalna odustupanja na mreži, ali oni stvaraju i mogućnost da se korisnicima pružaju transparentni podaci (stanje brojila). Budući da sustav može skupiti podatke iz različitih izvora i u realnom vremenu obaviti analizu koja je vezana za energetsku učinkovitost, postaje lako i izračunati potencijalne gubitke, rasipanje energije ili vrijednosti emisija zagađenja.

Kako gradovi mogu štedjeti energiju i biti transparentniji prema građanima

Combisovo rješenje ComEnergy predstavlja najvažniji kotačić pri rješavanju izazova koje svaki sustav za upravljanje energijom treba riješiti da bi se nazvao sustavom pametnoga grada. Riječ je o tehnološkoj platformi za skupljanje podataka s udaljenih mjernih mjesta (brojila i senzora), i to u realnom vremenu s pomoću IoT tehnologije i računalnog oblaka.


Transparentnost podataka


ComEnergy rješenje osmišljeno je tako da bude višekorisničko, smješteno u računalnom oblaku, a posjeduje ugrađenu analitiku podataka koja se obavlja kako se skupljaju podaci (u realnom vremenu). Usto, nije posvećeno jednom energentu (samo voda, samo struja), nego istovremeno može skupljati podatke o više energenata u sustavu (voda, struja, plin, vodena para).

Saznajte više!

Rimac Automobili

Sretni smo kad smo na strani inovacije. Pomažemo najboljima da ostanu najbolji.

Saznajte više!

07

03 / 09

Industrija

08

Be smart

Rimac Automobili

08

03 / 09

Pametna rješenja za
pametnu proizvodnju

Pametna rješenja za pametnu proizvodnju


Rimac Automobili tehnološka je tvrtka koja razvija i proizvodi novu generaciju električnih automobila i visoko učinkovitih pogonskih sustava. Tvrtku je 2009. godine osnovao Mate Rimac s vizijom stvaranja sportskog automobila 21. stoljeća, čvrsto vjerujući da se električni pogonski sustavi mogu koristiti za napajanje nove generacije sportskih automobila i da ih mogu učiniti boljim, bržim i uzbudljivijim. Bio je u pravu.

Kad vam je inovacija u DNA, morate moći stvarati bilo kada i bilo gdje.

Skalabilnost, optimizacija, snaga i sigurnost riječi su koje najbolje opisuju zahtjeve koji trebaju biti ispunjeni kako bi današnji inženjer mogao raditi s grafički intenzivnim aplikacijama. CAD/CAM (Computer-Aided Design And Manufacturing) softveri poput Catia i 3DEXPERIENCE zahtijevaju snažne CPU i grafičke kapacitete, a takve radne stanice su teško dobavljive. Naime, i inače su potrebni mjeseci da bi se takva vrste opreme dobavila, a u izvanrednim slučajevima poput COVID-19 krize, kada isporuka svog hardvera, a posebice specijalističkog, u potpunosti staje, ovaj izazov postaje još izraženiji.


Neometan rad iz sigurnosti doma uz zadržavanje korisničkog iskustva i visokih sigurnosnih standarda


S obzirom na kompleksne zahtjeve tvrtke Rimac Automobili, Combis je ponudio svoju ekspertizu za povezivanje više različitih rješenja tvrtki partnera VMware, HPE i NVIDIA, te ih je uspješno integrirao i tako osigurao isporuku personaliziranih grafičkih virtualnih radnih stanica CAD/CAM inženjerima Rimac Automobila s bilo koje lokacije odnosno bilo kojeg uređaja. Za ostale djelatnike kojima nije potreban CAD/CAM specijalistički softver, dodijeljene su Windows 10 VDI radne stanice bez grafičkih kartica. Unutar cjelokupnog rješenja nalaze se Nvidia V100 serverske grafičke kartice koje su instalirane u fizičke poslužitelje koji omogućuju upravljanje i skaliranje grafičkog opterećenja na Horizon radnim stanicama preko nVidia GRID sustava.

Sretni smo kad smo na strani inovacije

Najveća prednost za korisnika jest jedinstvenost i cjelovitost rješenja koje pruža HCI infrastruktura s većim performansama, nego što to čine klasična hardverska rješenja, a ujedno krajnjem korisniku osigurava trenutno najbolje VDI rješenje na tržištu, uz sigurnost koju jamči jedno od najjačih SDN rješenja. Pridodamo li tome još i grafiku najvećeg proizvođača grafičkih kartica – dobili smo zaista dobitnu kombinaciju!

Saznajte više!

08

03 / 09

Pametna rješenja za
pametnu proizvodnju

09

Be smart

Digital Signage

09

03 / 09

više od
oglasnog prostora

Pametno oglašavanje


Digitalni ekrani na javnim mjestima dopiru do više korisnika nego video sadržaji koji se prikazuju u drugim medijima (u odnosu na broj prikaza/gledatelja). Digitalni vanjski ekran ima konstantan broj pogleda tijekom čitave kampanje jer privlači pozornost svjetlošću, bojama te video porukama.

Spoj ugodnog i korisnog – nova era bankomata

Svjesni činjenice da ljudi znatno duže gledaju u digitalne ekrane nego u tradicionalne plakate, što nije iznenađujuće jer su ekrani svijetli, sadrže animirani sadržaj u puno boja što je privlačnije oku nego statični sadržaj, razvili smo ComKiosk, specifično Digital Signage rješenje koje osim što služi kao platforma za projekciju digitalnih poruka, ujedno je i funkcionalan bankomat. Nudimo i druge digital signage uređaje te brojne samouslužne uređaje poput bankomata, mjenjačnica, platomata i ostalih samouslužnih uređaja.Želite li saznati više?

09

03 / 09

više od
oglasnog prostora